Våra hantverkare

Cleo Liljefors

Mästerby Makeri

Textilt hantverk


Gotlands Tofta

0768- 80 38 73


Mitt stora intresse för färg, form och textil tar sig uttryck i originella alster skapade i naturmaterial, främst ull. Inspirationen kommer från naturens texturer och starka skiftningar här på Gotland; havet, gröna ängen, röd vallmo i rapsgula fält och fantastiska solnedgångar året runt.

Medlem i Kvinnfolki sedan 2024.


Tovat

Anna Larsson

Ateljé Atte

Träsnidare och bildkonstnär


Klintehamn

070-092 97 89

www.ateljeatte.se


Kniven, träet och måleriet landade i min hand under mina unga tonår och har följt mig sedan dess genom livet såsom en nära vän. Min inspiration kommer från de fem sinnena. Varje dag är en chans att uppleva och konsten blir aldrig mätt. Om du ler när du möter mina figurer har jag lyckats med någonting stort.

Medlem i Kvinnfolki sedan 2018.

Träskulptur
Strandskat

Annette Bonnevier

Lamm&Bi

Lammskinnsprodukter och honung


Buttle

0498-560 74

www.lammochbi.se


Jag är verksam på gården i Buttle som jag och maken drivit sedan 1988.

Inspirationen kommer från det dagliga livet, där jag förädlar vad lammen och bina ger oss. Skinnsömnad av många olika produkter av de grå lockiga Gotlandsfåren. Honung som bina hämtar från flera sorters blommor.

Medlem i Kvinnfolki sedan 1994.

Kuddar i pälsskinn
Handledsstöd i form av hjärta

Carina Norefalk

Måleri och illustration


Visby

070-980 01 21

www.carinanorefalk.se


Bilden är utgångspunkten i mitt arbete. Jag inspireras av naturen, staden och växterna. Jag målar oftast i akvarell. Bilderna används som motiv till brickor, vykort eller trycks på tyg som jag syr till produkter.

Medlem i Kvinnfolki sedan 2019.


Textil Slån
Duka vackert

Ewa Roslin

Nordic Jewelry Design / Handkramat

Smycken och ljus


Visby

073-980 10 79

www.nordicjewelrydesign.com

www.handkramat.se


Lappland möter Gotland! Jag har följt min farmors tradition med det lappländska hantverket och hämtar inspiration från mitt ursprung, men även från den gotländska naturen med sina vidder. Stilren design tilltalar mig och sparsamt med färger. Materialet är i renskinn och spunnen tenntråd från norr.

Medlem i Kvinnfolki 2014-2018 och sedan 2022.


Tenntrådsarmband
Snöbollsljus

Gun-Britt Pettersson

Ringmurens hemslöjd

Stickat och garner


Visby

073-595 55 67

www.ringmurenshemslojd.com


Jag har varit verksam sedan 1989. Jag jobbar främst med den gotländska ullen, vilken har en fantastisk glans och mjukhet. Alla garner färgas för hand, det ger en speciell karaktär till garnet. Varje härva blir unik. Inspirationen till mina mönster hittar jag i den gotländska naturen.

Medlem i Kvinnfolki sedan 2020.

Handfärgade garner
Handfärgat garn

Ingela Åkerlund

Hjärtfabriken

Keramik


Bro

070 - 415 00 07

www.hjartfabriken.se


Hjärtat. En mjuk form i hård keramik, kontrasten fascinerar mig. Varje hjärta är unikt och handgjort i lergodslera, med skillnader i form och nyans. Som vi människor. Unika, med olika former & nyanser, och vackra i det. 

Medlem i Kvinnfolki sedan 2022.

Ulltavla med hjärta
Keramikjärtan

Jenny Granlund

Ansarve farm

Lammskinnsprodukter och stickat


Stenkumla

070-280 48 47

ansarvefarm@gmail.com

www.ansarvefarm.com


Ansarve farm är en ekologisk gård strax söder om Visby. På gården bor det 200 lamm, 2 bordercollies och ett par människor som försöker hålla ordning på alltihop. Tillverkar, designar, syr och stickar, med Jennys konstnärliga bakgrund, vackra och varma kläder och produkter.

Medlem i Kvinnfolki sedan 2011.

Grytunderlägg
Nalle i lammull

Karolina Björk

Åminne Honung & Jästeri

Honung och bivaxprodukter


Slite 

0722-04 11 12

www.aminnehonung.se


Jag försöker skapa så bra förutsättningar jag kan för att mina bin ska klara sig. Jag hittar varma platser för kuporna med växter som ger nektar och pollen under hela säsongen. Att få följa med bina och se hur de utvecklas från vår till sen höst är lika roligt varje år, och inget år sär sig likt. Biodlingen är mitt sätt att göra en gärning för miljön.

Medlem i Kvinnfolki sedan 2024.

Honung
Ansiktskräm

Lilly Johannesson

Lillys Skinn och Garn

Lammskinnsprodukter och garn


Havdhem

070-768 13 98

www.lillys-skinnochgarn.se


Mina produkter kommer av utvalda gotländska skinn från södra Gotland. Det är ett underbart material att jobba med. Även garnet kommer från gotländska tackor. Mitt företag i Havdhem startade jag 2008.

Medlem i Kvinnfolki sedan 2009.

Tottspunnet ullgarn
Ulltofflor

Linda Kalström

Lindas Keramik

Keramik


Stenkumla

070-741 32 63

www.lindaskeramik.se


Är det något jag lärt mig som keramiker så är det att tillverka det som används varje dag. Jag brukar säga att mina produkter inte får plats i finhyllan. Mixa och matcha med färger, mönster och former. Placera föremålen där du ser dem och kommer åt, och var inte rädd för att variera. Bruksföremål tillverkat i stengods.

Medlem i Kvinnfolki sedan 2000.

Keramikfat
Bestickställ

Madeleine Berg

Knitwear from Gotland

Stickat


Ljugarn

070-655 72 28

www.madeleineberg.se


Hantverk har alltid varit en del av mitt liv. Som konsthantverkare får jag möjlighet att leka med färger, former och strukturer i hela processen från mönster till färdig produkt. I min ateljé i Ljugarn arbetar jag i naturmaterial, främst ull, som både är härligt att arbeta i och skönt att bära - både kalla vinterdagar och kyliga sommarkvällar.

Medlem i Kvinnfolki sedan 2019.

Stickad mössa
Poncho

Ulla Hellman

Textil formgivning


Visby

073-970 79 83

ullahellman.bloggo.nu


Textiltryck, sömnad, ståltråd, lin och lavendel är de tekniker och material jag använder mest. Min kärlek till Gotland, kryddad med lite humor, vill jag ska synas i det jag gör. Född, uppvuxen och verksam i Visby. Företagare sedan 1981.

Medlem i Kvinnfolki sedan 2005.

Ståltrådslamm
Kuddar med gutamål